De buitenkant van je Auto laten poetsen of Polijsten

Waneer is het verstandig om uw auto te laten polijsten?

Wanneer is het verstandig om uw auto te polijsten? Als de lak van uw auto in de loop van de jaren dof is geworden en krassen heeft opgelopen, dan laat u uw auto polijsten. Polijsten is eigenlijk niets anders dan een heel dun laagje van de lak afschaven. Door deze behandeling worden kleine krasjes en beschadigingen verwijderd en wordt de lak weer egaal. Een egale lak kan het licht beter reflecteren en hierdoor krijgt de lak zijn glans weer terug. Bij diepere krassen volstaat het polijsten van de lak niet en zal er gebruik moeten worden gemaakt van een andere hersteltechniek. Ook in dat geval kunnen we u bij Carfull Car Cleaning in Lelystad  prima verder helpen. Krasjes verwijderen uit de lak Kleine krasjes en beschadigingen op de lak van uw auto zijn bijna niet te voorkomen. Misschien strijkt uw sleutelbos per ongeluk langs het portier of raakt u zijdelings een struik waardoor de lak licht beschadigt raakt. Speciaal voor dit soort oppervlakkige schades en krasjes is polijsten dé beste oplossing. Waarom? Het is een stuk goedkoper dan wanneer u de auto opnieuw zou laten spuiten en het resultaat is hetzelfde: uw auto zal er weer als nieuw uitzien!

uw auto hoogglanzend?

Naast auto wassen doen wij bijvoorbeeld ook aan polijsten. Carefull Car Cleaning is namelijk gespecialiseerd in polijsten en uw adres voor auto polijsten Lelystad. Van personenauto’s tot bedrijfsvoertuigen, wij staan voor u klaar. Door uw auto te laten polijsten behoudt uw lak de glans en de oorspronkelijke kleur. Regelmatig polijsten voorkomt roestvorming aan uw lak. Door weersinvloeden zoals hagel en pekel heeft uw auto veel te verduren, goed onderhoud zorgt ervoor dat de waarde van uw auto hoog blijft. Polijsten is dus een goede aanvulling op uw auto reinigen om deze in goede conditie te houden. Bij Carefull Car Cleaning bent U altijd verzekerd van kwaliteit en service op maat. Particulieren en bedrijven zijn bij ons welkom. Wij zijn tevens specialist in het herstellen en repareren van kleine schades aan auto’s in Lelystad en omgeving. Wilt u meer informatie over het laten polijsten van uw auto? Kom dan bij ons langs of neem vrijblijvend contact met ons op via onze Contact pagina.

De werkwijze die wij bij een auto polijsten hanteren

1. Met uitsluitend hoogwaardige professionele reinigingsmiddelen beginnen wij met een grondige wasbeurt van de auto. Dit is nodig om al het vuil te verwijderen en verder te gaan op een schone basis.

2. Na het grondig wassen wordt de autolak behandeld door middel van een kleibehandeling. Met een blokje klei wordt al het hardnekkig vuil verwijderd dat na de wasbeurt is blijven zitten. Ook vuil dat de lak na verloop van tijd kan aantasten wordt hiermee weggehaald. Denk hierbij aan insecten, boomhars en teer.

3. Na de kleibehandeling van uw auto kunnen we beginnen met het polijsten van de lak. Dit gaat in drie stappen; grof, middel en fijn. Bij de grove polijstbeurt worden de diepe krassen behandeld, bij de middelste stap wordt de lak van uw auto weer op glans gebracht en met de laatste, fijne stap worden de kleine ronde waskrasjes, ook wel swirls genoemd, verwijderd.

Na het polijsten

 Nadat wij uw voertuig hebben gepolijst, wordt deze ontvet en is het de bedoeling dat de lak beschermd is tegen verschillende factoren van buitenaf. Denk hierbij aan teer, hars en UV-stralen. Wij bieden verschillende beschermingen aan voor na de polijstbehandeling. Standaardwax; deze beschermt uw voertuig tot 6 maanden lang. WaxGuard; dit is een uniek lakverzegelingsproduct dat een zichtbaar hogere en diepere glans geeft aan de lak van uw auto. Daarnaast beschermt WaxGuard uw auto extreem goed tegen vuil en weersinvloeden dankzij de duurzame beschermlaag. Labocosmetica STC en HPC; uw laklaag krijgt hiermee een hoogglanzend transparant pantser. Het beschermt de buitenkant van uw voertuig tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat uw voertuig makkelijk schoon te houden is. Hierna hoeft u uw voertuig minimaal 5 jaar niet meer te poetsen. 

Welke behandeling is het gepast ?

Wij van Carefull Car Cleaning denken altijd met u mee om te verkomen dat u onnodige hoge kosten maakt. Wij polijsten alleen als het nodig is in de meeste gevallen brengen wij handmatig wax aan waardoor we de lak al heel erg verwennen waardoor zijn originele  kleur al weer erg te voorschijn komt.