KOPLAMP RENOVATIE

Koplampen polijsten en renoveren

De koplampen van de meeste moderne auto’s zijn niet meer gemaakt van glas, maar van kunststofmateriaal dat wordt afgedekt met een dunne laag beschermende coating. Na verloop van tijd verweert en verkleurt deze coating onder invloed van ultraviolette straling in het zonlicht en verontreinigingen zoals zure regen, zout en vuil van de weg.

Doffe koplampen polijsten

Halogeenkoplampen werken met zeer hoge temperaturen, wat de oxidatie van de coating verergert. Oxidatie en verwering veroorzaken een ondoorzichtig laagje, waardoor de lichtsterkte en lichtuitstraling kunnen worden beperkt en het zicht en de veiligheid in het donker aanzienlijk minder worden.

Verweerde koplampen en APK-keuring

naast dat de auto er met die verweerde koplampen er niet uit ziet en ook nog eens gevaarlijke kan het zelfs een APK-afkeur tot gevolg hebben.

Hoe ontstaan doffe koplampen?

Een doffe koplamp heet ook wel een ‘verweerde koplamp.’ Automobilisten herkennen een verweerde koplamp door zijn geelachtige gloed. Wanneer het licht uit de koplampen minder fel begint te worden, is het zaak om je koplampen te polijsten. De oorzaak van het ontstaan van doffe koplampen ligt hem in het materiaal. De huidige koplampen zijn meestal gemaakt van (polycarbonaten) plastic. in oudere auto’s werden koplampen voornamelijk van glas gemaakt. De huidige koplampen gaan door het polycarbonaten plastic veel langer mee. De keerzijde van een plastic koplamp is dat het wordt aangetast door Uv-straling. Het blauwe licht wordt hierdoor geabsorbeerd waardoor het een gelige doffere lichtstraal verspreid. Koplampen polijsten is hierom een uitstekende oplossing. 

Wij maken uw koplampen weer helder

Heeft u verweerde, verkleurde of doffe koplampen? Geen zorgen, wij maken ze weer net zo helder als hoe ze waren. Wij leveren kwaliteitswerk door onze jarenlange ervaring, en zorgen dus voor het allerbeste resultaat. Heeft u belang bij het polijsten van uw auto? Ook zijn wij gespecialiseerd in het polijsten van auto’s.